onsdag 20 maj 2015

mai i maj

De senaste dagarna har gått lite i Mai Zetterlings tecken. I går var jag på Filmhuset och såg Lena Jordebos Regissören - en film om Mai Zetterling som kan ses på K Special på fredag. I dag när jag kom tillbaka till Lund låg detta fina nummer av FLM och väntade på mig.


Omslaget är en parafras på -- eller homage till -- affischen till Mai Zetterlings vid det här laget får man väl säga legendariska Flickorna (1968). Numret är fullmatat med artiklar om Mai Zetterling's Stockholm och Vi har många namn (av Ingrid Ryberg), Scrubbers (av Charlotte Wiberg), hennes filmstjärnetid och så en intervju av Wanda Bendjelloul med Jannike Åhlund, Lena Jordebo och yours truly.

Både filmen och FLMs temanummer är med anledning av Mai Zetterlings 90-årsdag, som skulle ha inträffat på söndag. 

måndag 18 maj 2015

tillbaka i verkligheten (kanske)

Lyckades leverera den där antologin i fredags. Är trött och nöjd och lite vimmelkantig -- inte minst eftersom en massa annat har blivit liggande under tiden som jag inte har haft tid eller fokus att ägna mig åt. Har en att göra-lista som fylls på snarare än minskar i omfång allteftersom jag kommer på saker jag missat...

Följer en fascinerande TV-serie som heter Outlander. Har ett antal avsnitt att se ikapp, men jag har hunnit se det avsnitt som den här artikeln -- som också anknyter till ett av mina ämnesområden -- handlar om.

onsdag 13 maj 2015

fortsatt borta från omvärlden

Kämpar mot klockan med antologin Beyond Swedish Summers. Läget är ganska under kontroll, men i förrgår kväll pajade min dator och jag var övertygad om att jag hade förlorat en hel dags arbete. Nästa morgon fick jag dock hjälp och det löste sig på mindre än fem minuter. Nu gör jag back-up med tätare mellanrum för det får liksom inte hända att allt bara försvinner.

Några länkar medan jag fortsätter vara borta från omvärlden:

Amerikanska annonser för "adult film". Både Jag - en oskuld och Anita - ur en tonårsflickas dagbok är med.

Och så mera samtida, om feministisk porr.

Båda länkarna hittade jag via en av de amerikanska bidragsförfattarna i antologin som delade dem på facebook.

lördag 2 maj 2015

deadline närmar sig...

De sista skälvande dagarna innan inlämning av manuset till antologin Beyond Swedish Summers. Konstigt nog känner jag mig inte farligt stressad, men jag märker hur mitt fokus mer och mer riktas in på boken på ett sätt som gör att alla andra arbetsuppgifter (som ju faktiskt fortfarande är viktiga) minskar i betydelse för mig och blir som små irriterande myggor som far omkring i luften. Lyckades i alla fall komma ihåg att deklarera.