onsdag 12 juni 2013

smuts

Helnöjd men med en lite otäck bismak i munnen: är, en dryg vecka innan det skall hållas, klar med mitt paper om Mannen från Mallorca och Call Girl. Nja, det behöver säkert lite putsning, men det har en början, en mitt och ett slut och är precis lagom långt. Jag har också påbörjat en powerpointpresentation och det är den som lämnat eftersmaken. Vid mina googlingar efter bilder på de inblandade personerna, har jag ramlat in på riktiga smutskastningssidor. Jag tänker inte länka.

Fem år av porrforskning och jag har aldrig känt mig så solkig som jag gör nu. Hu.

måndag 10 juni 2013

distractions

Är lite distraherad. Skall alldeles strax gå på institutionsmiddag men inser att jag helst hade suttit här i ett par timmar och rett ut saker. I och med att den där konferensen ligger alldeles vid midsommar blir man lite lurad -- jag tror att jag har två veckor på mig i stället för åtta dagar.

Och nu måste jag gå till tunnelbanan.

söndag 9 juni 2013

ett år senare...

... Svenska Dagbladet har en intervju med mangaöversättaren som dömdes för barnporrinnehav men som friades i Högsta domstolen för snart ett år sedan. Frågan är ändå inte löst -- en av teckningarna, "den 39:e teckningen", bedömdes som barnpornografisk men innehavet som försvarligt. Ingen har blivit klokare på var gränsen går. Och ingen, som Maria Abrahamsson säger i artikeln, vill bli anklagad för att inte ta frågan om sexuella övergrepp på barn på tillräckligt stort allvar.


tisdag 4 juni 2013

juni

Uppsatsexaminationer. Stockholm är kallt och mulet. Tåget stannade i Flemingsberg på grund av en olycka med ett tåg längre fram. Efter ett visst funderande slutade det med en taxiresa tillsammans med två andra strandade tågresenärer. Går man upp snortidigt för att ta tåget vill man ändå ha en viss utdelning, så att säga. Inte komma fram efter lunch.

Annars: deadlines och trötthet. En massa spännande kapitelförslag till en antologi jag skall redigera tillsammans med en kollega piggar i och för sig upp. Ett positivt besked (accepteras med vissa ändringar) som kom i förra veckan om en artikel likaså. Och om lite drygt två veckor skall jag på konferens i Prag, som just nu är drabbat av översvämningar.